ЗНАЙТИ ПОСЛУГУ:
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ

Як правильно прати дитячий комбінезон

Як правильно прати дитячий комбінезон

Сьогодні дуже популярною одягом для малюків є саме комбінезони. Вони прості у догляді, відмінно захищають від холоду і практичні, тому полюбилися батькам. За зручність їх люблять діти. Комбінезон надійно захищає дитину в холодну пору року.

У чому плюси комбінезона?

На відміну від штанів, комбінезон ніколи не сповзе, а гумка не тиснутиме талію. Куртка також програє, оскільки може задиратися під час активних ігор. Крім того, зимовий комбінезон не сковує рухи, але відмінно захищає від поривів вітру і попадання снігу під одяг.

Не менш важливим є захист від травм під час активних ігор. Незалежно від виду, зимовий комбінезон має щільне тканинне покриття, надійно оберігає від розбитих колін або ліктів навіть під час дуже невдалого падіння.

Крім функціональних переваг, що радують не тільки дорослих, але також малюків, навіть в морозну погоду знаходяться в теплі і не відчувають болю при падіннях, зимові комбінезони мають безліч колірних відтінків і фасонів. Тобто, можна вибрати прекрасний варіант найбільш підходящий смаку батьків. Найбільш популярними сьогодні є:

  1. Ленне. Відрізняються особливою міцністю і використанням лише натуральних матеріалів при пошитті. Є моделі для дівчаток і хлопчиків, що відрізняються за кольором і дизайну. Ціна цілком доступна.
  2. Рейма. Зносостійкі і функціональні «комбез» шиються тільки з безпечних для дітей матеріалів і відображають останні тенденції моди дитячих речей.
  3. Хуппа. Дуже популярний бренд комбінезонів для дівчаток і хлопчиків. Перед потраплянням на ринок кожен комбінезон проходить численні перевірки на відповідність європейським стандартам якості.
  4. Фіни точно знають, як рятуватися від зимових морозів. За відповідності усім стандартам якості комбінезони цього бренду відрізняються дуже доступною ціною.
    Не менш якісний одяг з демократичною вартістю. Доступність анітрохи не вплинула на якість, асортимент також багатий.

Незалежно від вибору бренду, адже їх список перерахованими речами не закінчується, батьки розраховують, що комбінезон прослужить мінімум пару сезонів. Тому виникає закономірне питання: чи можна прати комбінезон? А якщо можна, як прати? У цій статті буде подібно описано кожен етап догляду, а також розказано про деякі тонкощі і секрети правильної прання.

Цей вид одягу відрізняється надійним захистом від промокання. За тканиною основи доглядати досить просто, але дитина точно знайде спосіб поставити складні плями: калюжа, іржавий паркан або ще щось. Не варто лаяти шибеника або засмучуватися. Ми допоможемо легко впоратися з будь-яким забрудненням.

Зверніть увагу! Важливо пам'ятати, що від типу утеплювача залежить багато аспектів догляду за дитячої верхнім одягом. Сьогодні можна купити комбінезон на овчині або синтепоні, а також мембранний. Більш докладно про особливості догляду буде розказано нижче.

Навіщо прати дитячий комбінезон

Дивлячись на цей вид дитячого одягу здається, навіщо прати, якщо вимазати його практично неможливо. Але комбінезон, як будь-яка інша одяг, може вбирати запахи і бруд, які можливо видалити лише після прання. Дитина повинна виглядати чистим і охайним, а тому без цієї процедури просто не обійтися.

Багатьох цікавить, чи можна прати комбінезон в пральній машинці, адже тканина досить щільна, тому руками досить складно очистити в'їдаються плями. Крім того, використання деяких засобів для чищення при ручному пранні недостатньо ефективні.

Нижче буде детально розказано про те, як випрати комбінезон руками або за допомогою пральної машини. Але, перш за все, варто ознайомитися з їх видами, щоб краще розуміти, як той чи інший матеріал реагує на воду, прання і наскільки швидко забруднюється.

Види комбінезонів

Асортимент магазинів одягу для дітей надзвичайно великий, тому іноді складно зробити вибір. Але представлена нижче інформація допоможе не розгубитися в різноманітті пропозицій, купивши саме те, що потрібно.

Популярні варіанти комбінезонів

Сьогодні більшість видів зимового верхнього одягу виготовляється з щільної водовідштовхувальним тканини, що має спеціальне покриття або просочення. Найбільш популярними видами таких тканин є:

  1. Найкращим варіантом стане покупка одягу з нейлону або поліаміду. Це легка міцна тканина, що не промокає і дуже проста при догляді. Прекрасно зберігає форму і витримає будь-які випробування від дитини.
  2. Не менш якісним варіантом є поліестер. Він володіє такими ж якостями, як згадані вище тканини, але міцність трохи нижче.
    Якщо потрібен комбінезон на один сезон, варто придивитися до пропіленових варіантів. Пропілен - це тканина з приголомшливими грязеотталкивающими властивостями, але швидко зноситься, що безперечний мінус.
  3. Дешеві комбінезони найчастіше виготовляють з болоньи. Це недорога тканину, яка має безліч мінусів. Перш за все, важливо пам'ятати, що тканина не «дихає», а значить, дитині буде жахливо жарко, що призведе до перегріву.

Для утеплення виробники використовують різні синтетичні і натуральні матеріали. Кожен з них має свої переваги і недоліки:

  1. Сьогодні найбільш високотехнологічними є утеплювачі холлофан, термофена і холлфілл. Це відмінні варіанти для дитячих зимових речей з безліччю переваг. тонкі і легкі, але при цьому приголомшливо зберігають тепло. Речі з одним з цих утеплювачів компактні і зручні, не займають багато місця і тримають форму. Особливо слід відзначити, що вони не викликають алергічних реакцій і абсолютно безпечні для здоров'я.
  2. Велика частина одягу при цьому виготовляється з іншого утеплювача - це синтепон. Саме його можна зустріти в зимових куртках для дорослих. Звичайно, з перерахованими вище матеріалами він не йде ні в яке порівняння, програючи практично в усіх відношеннях. Синтепон дуже погано «дихає» і практично не виводить вологу, схильний до намокання і володіє поганими характеристиками зносостійкості. При кожному пранні втрачає свої властивості.
  3. U-TWO - це схожий на вигляд на синтепон утеплювач нового покоління. При зовнішній схожості, характеристики разюче відрізняються - він не боїться вологи, слабо схильний до втрати характеристик при пранні, легкий і прекрасно зберігає тепло.

Крім перерахованих вище варіантів, є ще кілька, гідних для розгляду батьками.

Комбінезони з мембранної тканини

Для нашої кліматичної зони - це ідеальний варіант, що дозволяє не замерзати навіть у найлютіші морози. Спеціальна структура тканини розроблена за технологією, що дозволяє тканини «дихати», забезпечувати водонепроникність і 100% захист від вітру. Таким чином, дитина не буде потіти і не замерзне.

Перевагою є не тільки захист дитини від холоду. Мембранна тканина дуже проста в догляді. Навіть сильні забруднення легко змиваються простою водою, а прання знадобиться вкрай рідко, тільки при дуже сильних забрудненнях, зазвичай досить мокрої губки. Без мінусів, на жаль, не обійшлося. Якщо прання знадобиться, доведеться купувати спеціальні засоби для чищення, оскільки звичайні порошки не підійдуть.

Комбінезони на натуральних утеплювачах

Незважаючи на величезний вибір синтетичних утеплювачів, природні матеріали не втратили своєї актуальності. Пух і хутро як і раніше широко використовуються в дитячих комбінезонах, особливо якщо мова йде про моделі, призначених для малюків, які не досягли віку в півтора року. Тобто, це ідеальний варіант до початку активного руху.

Хутро - це відмінний варіант захистити дитину навіть при сильному морозі. Оскільки малюк мало рухається, йому потрібно багато тепла. Комбінезони на овчині або кролячому хутрі не дадуть дитині замерзнути навіть при позначці -10 градусів і нижче.

Звичайно, хутро завжди вимагав особливого догляду, і дитячі речі в даному випадку винятком не є. Крім того, у хутряних комбез ціна значно вище, ніж у моделей з синтетичним утеплювачем.

Дитячий одяг на пуху водоплавних птахів відрізняється не тільки прекрасними теплоізоляційними властивостями, але також легкістю. На жаль, мінусів теж багато: висока вартість, дуже складний догляд, можливе прояв алергії і досить висока ціна.

Незважаючи на складність догляду і високу ціну, дитяча верхній одяг з натуральними утеплювачами - це хороший вибір для дітей до 2 років, оскільки забезпечують надійний захист від холоду навіть за умови нерухомості дитини. А це дійсно дуже важливо. Дитина в них не буде потіти і не замерзне, а значить, не захворіє навіть при тривалій прогулянці.

Загальні вимоги до прання будь-яких комбінезонів

Незалежно від вибору типу прання, ручне або машинне, необхідно дотримуватися загальні рекомендації, що дозволяють не нашкодити речі і продовжити термін її експлуатації:

  1. Перш за все, до початку прання вироби потрібно звернути увагу на рекомендації, дані виробником. Знайти їх можна на ярличку, спеціально вшити в одяг з виворітного боку. Спеціальні значки показують дозволений режим прання, температуру та інші рекомендації.
  2. Часто можна виявити на ярлику таз, перекреслений хрестом - це значить, що річ заборонено прати. В даному випадку залишається тільки суха чистка. Ручне або машинне прання заборонено.
  3. Обов'язково потрібно провести ретельний огляд на наявність дефектів. Якщо виявлена ​​необхідність дрібного ремонту, потрібно виконати його до прання, інакше пошкодження може значно збільшитися.
  4. Одвороти на рукавах і штанях обов'язково розгортаються, кишені чистяться від сміття, піску і бруду.
    Всі елементи, які можна зняти, знімаються. Не важливо, кріпляться вони на гудзики, блискавки або липучки.
  5. Ручка замку обов'язково повинна бути заправлена, кишені застебнуті, а сам комбінезон вивертається навиворіт. Це допомагає вберегти машинку від пошкоджень металевими елементами, а також продовжити термін служби самої речі.
  6. Кращим варіантом для прання комбінезона стане гелевидний або рідкий засіб. Звичайний порошок дуже погано виполіскується, залишаючи білі розводи. Якщо мова йде про мембранної тканини, потрібно буде купити спеціальний засіб для її прання. При пранні звичайними засобами вона буде безнадійно зіпсована.
  7. Прати потрібно в прохолодній воді, краще всього при температурі не більше 30 градусів.

Засвоївши загальне рекомендації, саме час перейти до наступної задачі - це вибір режиму прання. Воно не менш важливе і відповідальне, тому потрібно поставитися до цього відповідально і серйозно.

Вибираємо тип прання

Ні в якому разі не можна викидати етикетку від нового зимового комбінезона. На ньому знаходиться важлива інформація по догляду за одягом. Тут можна дізнатися про те, з яких матеріалів пошитий комбінезон, тип наповнювача, а також допустимі режими прання і інші рекомендації по правильному догляду.

Багато моделей теплою дитячого одягу взагалі заборонено прати, в такому випадку потрібно обходитися тільки сухий пранням. В даному випадку не потрібно проводити експерименти над дорогою річчю, найкраще просто звернутися в хімчистку. Якщо знак пральної машини є на етикетці, потрібно звернути увагу на допустимі температуру і режим, необходщімий для прання комбінезона.

Багато засмучуються, побачивши, що допустиме лише прання руками. Є дуже хороша новина - прати в машинці можна, але обов'язково вибравши делікатний режим або режим ручного прання (але тільки в нових моделях).

Важлива інформація! Багато хто не знає, як прати дитячий комбінезон, і попередньо замочують його. Цього робити категорично не можна. Крім того, не можна прати його в гарячій воді. В тому і іншому випадку може статися деформація і усадка. А гаряча вода призведе до втрати кольору (іноді річ линяє).

Підготовка до прання в машинці

Ознайомившись з основними видами комбінезонів, можна переходити до найважливішого - як їх прати. Перш ніж почати процедуру очищення, важливо не забути виконати попередні дії. Отже, перед тим, як закинути брудну річ в машинку, необхідно:

  1. Все, що можна застебнути, необхідно застебнути. Це стосується блискавок, застібок і інших елементів. Шнурки, стрічки, зав'язки прибираються на час прання. Обов'язково слід перевірити кишені на наявність сторонніх елементів.
  2. Підстібка може бути випрана разом з комбез, але рекомендується її відстебнути і прати окремо, що підвищить термін експлуатації.
  3. Перед пранням необхідно провести чистку щіткою, видаляючи ворсинки, бруд, пил і т.д. Особлива увага приділяється кишенях. Після цього потрібно пройтися по комбінезону мокрою губкою, протерши особливо забруднилися ділянки. При необхідності, можна запрати їх руками, використовуючи господарське мило. В особливо важких випадках допускається чистка з засобами для виведення плям, але за умови, що вони не зашкодять речі.
  4. Часто багато хто забуває очевидну річ - комбінезон перед пранням потрібно вивернути навиворіт. Це дійсно важливо.

Все, провівши попередні кроки, можна завантажувати прання. Про там, як правильно прати комбінезон в пральній машині, розказано нижче.

Перемо в пральній машині

Комбінезони, особливо мембранні, не вимагають частих прань, оскільки легко чистяться звичайною вологою губкою, іноді з використанням мила. Але якщо дитина змогла посадити складні плями, доведеться закинути одяг в машинку. При цьому, слід виконати наступні кроки:

  1. Режим прання повинен бути встановлений на ручний або делікатний режим.
  2. Температура води не вище 35 градусів. Допустима норма 40 градусів, але вище не можна.
  3. Віджимання повинен бути мінімальним або взагалі без віджиму.
  4. Після прання комбінезон потрібно викласти на рівну поверхню, підклавши під нього добре вбирає воду тканину. Сушити, як і прати, потрібно з вивернутою підкладкою на вулиці або в приміщенні з хорошою вентиляцією.

Важлива інформація! Не можна прати мембранні речі із засобами, в яких є хлор. Дана речовина зіпсує річ, яка втратить свої властивості і почне промокати при найменшому попаданні вологи.

Перемо вручну

Питання про те, як прати дитячий комбінезон руками, може здатися дивним, але тут не менше різних аспектів, які необхідно враховувати:

  1. Перш за все, потрібно провести попередню підготовку, описану вище.
  2. Попередньо в воді (температура не вище 40 градусів) розчиняється рідкий миючий засіб.
  3. Комбінезон стирається дуже дбайливо, сильно терти плями неприпустимо.
  4. Попереднє замочування заборонено, викручувати також не можна.
  5. Полоскати потрібно в проточній воді, після цього комбінезон викладають на рівну поверхню, попередньо простелена добре вбирає вологу тканину.

Зверніть увагу! Прання руками - це вкрай клопітка справа, яка потребує багато зусиль. Якщо прання в машинці заборонена, краще скористатися послугами хімчистки. Це заощадить не тільки час, але також сили. Вартість послуги при цьому буде мінімальною. Детальніше про процес сушіння розказано нижче.

Особливості прання різних типів комбінезонів

Сьогодні можна купити дитячий комбінезон, виготовлений з особливих технологій, з різними видами підкладки і тканини. Залежно від вибору, при пранні потрібно буде дотримуватися деяких приписи, про які йтиметься нижче.

Особливості прання виробів на синтепоні

Це один з найпопулярніших на ринку утеплювачів. Про його характеристиках розказано вище. Відносно прання синтепон дуже хороший матеріал - його можна прати як руками, так і в машинці, але при цьому важливо пам'ятати, що замочувати річ ні в якому разі не можна. При пранні руками можна використовувати господарське мило і м'яку щітку.

При пранні в машинці необхідно вибрати режим «синтетика». Якщо температурних обмежень від виробника немає, то потрібно нагріти воду до 30 градусів. Віджимання мінімальний, максимум - це 60 оборотів в хвилину.

Сушка зажадає досить багато часу. При цьому, необхідно розкласти комбінезон на рівній поверхні і періодично його струшувати і перевертати, інакше мокрий утеплювач зіб'ється під своєю власною вагою.

Стираємо комбінезон на пуху

Пуховик з натуральним утеплювачем дуже теплий, але вимагає неймовірно багато зусиль по догляду. Прати їх можна тільки зі спеціальними виробами - потрібно купити спеціальні кульки для прання речей з пуху і засіб для прання.

Зверніть увагу! Замінити кульки для прання виробів з пуху можна звичайними тенісними м'ячиками, якщо такі є.

Їх завантажують в пральну машинку перед пранням разом з пуховиком. Потрібно пам'ятати, що він вимагає багато місця, тому інші речі для прання завантажувати вкрай не рекомендується. Полоскати потрібно ретельно і дбайливо, потрібно включити додатковий режим полоскання, а віджимати не можна зовсім, інакше утеплювач буде зіпсований без можливості відновлення.

Стираємо мембранні вироби

Мембранна тканина дуже невибаглива при носінні, легко відштовхує воду і бруд, але прати її потрібно дуже обережно. Не можна використовувати стандартні засоби для чищення, підійде хіба що господарське мило, але тільки за умови прання руками.

Якщо передбачається прати у пральній машині, краще вибрати самий дбайливий режим, а віджим не ставити взагалі. Воду слід вибирати холодну (не вище 30 градусів), інакше властивості тканини будуть знищені, і комбінезон перетвориться з дорогої якісної речі в звичайну ганчірку, що не виконує необхідних функцій.

Як сушити комбінезон

Процес сушки комбінезона не менше відповідальний, ніж прання, тому важливо виконувати всі приписи. Після завершення прання потрібно його акуратно струсити і розкласти на рівній поверхні.

Вивішувати ні в якому разі не можна, інакше станеться збивання утеплювача. Потрібно простежити, щоб одяг прийняла свою первісну форму, а цього можна досягти тільки на рівній поверхні в горизонтальному положенні. Під пуховик розстеляється тканину, добре вбирає воду, її періодично потрібно міняти, у міру намокання. Сам пуховик слід перевертати і струшувати, але дуже обережно.

Особливо серйозно треба поставитися до сушіння пуховиків. Пух - це вкрай вибагливий до намокання матеріал, тому вимагає дбайливого ставлення. Після прання комбінезон потрібно обережно розправити, збивши пух у всіх осередках. Процедура збивання виконується регулярно до повного висихання.

Чого не люблять комбінезони?

Стираючи комбінезон, потрібно не забувати, що є безліч дій, які з ними виконувати категорично не рекомендується, якщо немає бажання їх зіпсувати. Отже, варто уважно прочитати і запам'ятати наступні пункти:

  1. Категорично заборонено використовувати для мембранних пуховиків порошкові засоби для чищення.
  2. Для будь-якої верхнього одягу буде вкрай шкідливий хлор і засоби з його змістом.
  3. Відбілювачі і кондиціонери забивають пори одягу і шкодять утеплювача.
  4. Висока температура може завдати великої шкоди пуховику.
  5. Не рекомендується замочувати і викручувати.
  6. Не можна сушити під відкритим сонцем або на батареї, тільки в добре провітрюваному приміщенні при середній температурі або на вулиці в тіні.
  7. Не можна пуховики гладити.

Незалежно від типу верхнього одягу, потрібно ретельно вивчати рекомендації виробника. Це забезпечує правильний догляд і знижує ризики псування дорогої речі, особливо якщо мова йде про пуховиках.

Висновки

Комбінезони - це дійсно зручна для дитини і практична з точки зору батьків одяг. Вона прекрасно захищає від холоду і вітру, а також легко чиститься. Для вибору представлені різні моделі - від найдешевших до дорогих. Кожен з варіантів по-своєму гарний, але головне, що комбінезони легко чистяться, але якщо прання знадобилася, доведеться повозитися, адже приписів і рекомендацій досить багато.

Саме тому краще звернутися до професіоналів, довіривши прання дитячого пуховика хімчистці. Вартість послуги буде мінімальна, але при цьому пуховик точно не зіпсують, при необхідності проведуть дрібний ремонт, а виріб на виході гарантовано збереже свої характеристики і оновиться завдяки використанню новітніх технологій. Навіщо витрачати багато сил і нервів, ризикуючи зіпсувати дорогу річ, якщо можна зробити все швидше і вже зараз? Залишилося подзвонити і оформити замовлення.