ЗНАЙТИ ПОСЛУГУ:
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ

Правила догляду за білим хутром

Правила догляду за білим хутром: як правильно почистити вироби і підготувати їх до нового зимового сезону

Вироби з натурального хутра залишаються модними і затребуваними серед покупців навіть не роками і десятиліттями, а століттями. В регіонах, де зими досить суворі, низька температура повітря і вітер буває чотири-п'ять місяців в році, шуба і хутряна шапка є відмінним варіантом зимового одягу. Адже основна функція хутра - створити особливий мікроклімат, який забезпечить комфортні умови і захистить від морозу і вітру.

Але, хутряний одяг - це не тільки функціональність, це краса, стиль і часто особливий статус, який хоче підкреслити власник.

Хутряні вироби досить дорогі, і носитися вони повинні не один сезон. Строк носіння одягу з натурального хутра залежить не тільки його виду, але і від правильного догляду за ним. З цими проблемами і будемо розбиратися, особливо приділимо увагу питанню, як почистити біле хутро, адже він вимагає більш обережного поводження в носінні і знання багатьох нюансів при догляді.

У власників подібних хутряних виробів постійно виникає ряд питань: як почистити білу шубу в домашніх умовах, чи безпечно це, чому з часом світлі хутряні вироби жовтіють, як почистити біле хутро від жовтизни, які засоби виявляться найбільш ефективними? Будемо поетапно розбиратися з кожним з цих питань.

Спочатку розглянемо загальні правила догляду за шубами з будь-якого хутра

Натуральне хутро погано переносить тривалий контакт з водою. Тому намагайтеся не надягати хутряні вироби в дощову погоду або, якщо за вікном мокрий сніг. На жаль, передбачити всі капризи погоди неможливо, тому якщо шуба все ж промокла, не турбуйтеся. Прийшовши додому акуратно струсіть зайву воду. Потім повісьте шубу на плічка (вони неодмінно повинні бути достатньо широкими) і дайте їй висохнути - температура повітря повинна бути при цьому кімнатною. Не прискорюйте процес сушіння, не використовуйте обігрівальні прилади, фен та інші пристосування. Пересушена шкіра може лопнути, а ворс обсипатися. Після висихання хутра, потрібно розчесати його металевим гребенем з рідкими і довгими зубами. Робіть це дуже акуратно, не поспішаючи, щоб не пошкодити ворсинки хутра.

При тривалому терті хутро заминається і на ньому з'являються залисини, які псують вигляд виробу. Щоб такої неприємності з вашої шубою не відбулося, не носіть на плечі або на руці сумки, не прикрашайте шубу поясами і іншими аксесуарами. Звичайно, мова йде про постійному носінні, від одного або декількох раз катастрофи не станеться.

Стикаючись з тілом, хутро починає блищати (затирається, набуваючи блиск), але якщо ви будете підчіплювати під воріт хутряної шуби косинку або шарф, ви вбережете хутро від затирання.

Намагайтеся користуватися парфумерією до надягання шуби. Хутро при попаданні на нього парфуму псується і змінює колір. Особливо дбайливо треба ставитися до білого хутра.

Щоб важкий хутряний не деформувався, користуйтеся вішалкою, навіть якщо зняли шубу на короткий час.

Сідаючи в шубі, потрібно розстебнути ґудзики знизу, хутро розрівняти, щоб не було складок і заломів. Кращим варіантом буде зняти шубу, перед тим як сісти.

Після закінчення холодного сезону шубу потрібно почистити і заховати на зберігання.

Не забувайте, що зберігати шубу потрібно чистою. Після закінчення сезону віддайте її в хімчистку або подбайте про чистоту самостійно.

Як почистити білу шубу в домашніх умовах, щоб не нашкодити примхливому виробу (норка, кролик, песець і ін.)?

Для очищення незначних забруднень з білого хутра можна скористатися картопляним крохмалем. Заміною крохмалю стане манна крупа. Процес чищення не займе багато сил і часу. Розкладіть шубу на рівній поверхні, ретельно посипте її крохмалем або крупою. Легкими рухами долонь перетріть ворс. Потім хутро струсіть, якщо крохмаль змінив колір і став сірим, повторіть процедуру. Залишки крохмалю необхідно видалити, щоб він не залишився в ворсі шуби. Витрусіть і розчешіть свою шубу.

Почистити білу шубу з бобра допоможе той же крохмаль, але до нього потрібно додати трохи очищеного бензину, до отримання нерідкої кашки. Суміш наноситься на хутро, легенько розтирається і після висихання ретельно витрушується.

Хутро норки є в наших краях одним з найпопулярніших. З хутра білої норки виготовляють шуби, шапки, узлісся на взуття. Багато хто уникає купувати білі норкові речі, оскільки не знають, як почистити білу норку, і це завдання здається надскладним. Є кілька прийомів, які стануть в нагоді всім власникам подібного хутра.

Купіть в магазині пшеничні або житні висівки. Нагрійте їх на деці і рівномірно нанесіть на всю поверхню шуби. Щіткою з м'яким ворсом, акуратно, не роблячи сильних натискань, зберіть висівки. Разом з висівками з хутра віддалиться пил і бруд. Перед тим як повісити шубу на вішалку, кілька разів її струсіть, щоб позбутися від залишків висівок.

До речі, цим методом можна доглядати не тільки за білою хутряною шубою з песця, норки та інших тварин, а й за будь-якими виробами (шапками, білим хутром на чоботях, обробкою пальто, кофт, сумок і т.п.).

Головні убори з білої норки дуже популярні у жінок різного віку. Але на білому хутрі особливо помітні сліди від рук, зіткнень з волоссям і просто пилу. Якщо ви задумалися, як почистити шапку з білої норки, то скористайтеся справжнім гуру чисти в домашніх умовах - білим оцтом. Змочіть ватяний диск оцтом і легкими дотичними рухами очистіть хутро. Дайте шапці висохнути при кімнатній температурі. Потім хутро розчешіть у напрямку росту ворсу металевим гребенем з рідкими зубами.

Чим ще можна почистити білу норку, якщо забруднення незначні? Зробіть водний розчин білого оцту і спирту. Всі інгредієнти беруться в рівних частинах. Склад нанесіть м'якою тканиною або щіткою на хутро, а потім протріть тканинною білою серветкою.

Відомим фактом є те, що біле хутро під впливом негативних факторів жовтіє. Розберемося, як почистити білу норку від жовтизни і уникнути її появи, поки колір виробу не змінився.

Отже, з метою профілактики можна протирати хутро розчином перекису водню. Для дотримання правильної пропорції розчиніть в склянці теплої води чайну ложку перекису і додайте пару крапель нашатирного спирту. Якщо жовтизна вже проявилася на хутрі, тоді приготуйте більш концентровану суміш і обробіть виріб, розпорошуючи склад з пульверизатора. Не допускайте попадання засобу на міздрю, піддавайте обробці верхні шари хутра.

Невеликі за площею забруднення можна також спробувати вивести з білого хутра в домашніх умовах, використовуючи оцет і спирт, взяті в рівних частинах. Досить намочити щітку або поролонову губку цією сумішшю і обробити хутро. Потім його потрібно акуратно витерти сухою білою серветкою або паперовим рушником.

Самим безпрограшним варіантом, як почистити білу норкову шубу, завжди залишається сервісний центр при хутряному ательє або гарна хімчистка шуби. Фахівці високого класу знають, як почистити біле хутро норки, песця, бобра або кролика, щоб він засяяв як новий.

Перед тим, як починати чистку білого хутра в домашніх умовах, зважте всі за і проти, і якщо зайвий ризик вам не потрібен, звертайтеся до професіоналів!

Шановний клієнт, перед тим як приймати рішення самостійної чищення ми хотіли б чесно попередити про можливі негативні наслідки:

Інформацією, викладеною нижче, скористатися успішно можливо тільки за умови, що Ви чітко розумієте можливості матеріалів з якими будете проводити обробку і правильно оцінюєте можливі ризики, пов'язані з такими діями. Відсутність професійних знань і навичок, неможливість зробити правильне прогнозування кінцевого результату призводить до збільшення наявних проблем і виникнення нових. Невиправдані очікування, зіпсовані речі і настрій - це найбільш часті результати самостійних домашніх обробок речей.

Правильно спрогнозувати кінцевий результат обробки виробів - це складне завдання (навіть деколи і для професіонала), а для більшості людей - це чистий експеримент і лотерея. Вчасно побачити зовнішні ознаки виникаючих проблем і правильно зреагувати на їх усунення - під силу тільки при наявності потрібних знань і досвіду. Тому іноді краще не створювати собі труднощів, а користуватися досвідом професіоналів, звертаючись до спеціалізованих установ - хімчистки.