ЗНАЙТИ ПОСЛУГУ:
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ

Пухові куртки. Як доглядати?

Як доглядати за пуховиком? Перше ж прання може закінчитись сумом. Наповнювач збивається в грудку, куртка втрачає форму і перестає гріти.

Як цього уникнути? Варто знати про деякі нюанси стосовно чистки та зберігання такого одягу. Про що ми з радістю вам розкажемо далі.

Пух та інші наповнювачі накопичують пил і вбирають миючі засоби. Тому:

Пуховики слід прати окремо від інших речей. Також:

Куртка з якісного пуху може слугувати вам десятки років і швидше набридне, ніж зноситься. Головне - правильно за нею доглядати. Це непросто, при всій своїй довговічності пух дуже вибагливий. Він легко мокне, а мокрий - втрачає теплоізолюючі властивості, довго сохне, а якщо зберігати його сирим, швидко зіпсується. Кожне прання зменшує теплоізоляційні властивості пуху. Але без прання теж не можна - для пуху забруднення не менш шкідливі: пил, волога, виділення зі шкіри - все це потрапляє в наповнювач. Тому прати куртку треба, але якомога рідше і правильно.

Пуховик, навіть в умовах найсуворішого холоду (а наші зими бувають ох які суворі) - чудовий захист від холоду та вітру. І ледь не єдиний його мінус - необхідність спеціального догляду. Пуховик треба чистити, навіть якщо візуально він виглядає чистим. Бруд, який накопичується в наповнювачі, негативно впливає на структуру пуху.  Щоб куртка слугувала вам якомога довше, важливо правильно за нею доглядати.

Спроби самостійного прання можуть призвести до того, що:

- наповнювач зіб’ється в грудки, усунути які буде проблематично, а в деяких випадках практично неможливо

На просторах інтернету можна знайти безліч статей на тему чистки пуховиків вдома і ще більше повчальних відео на цю ж тему. Але ми закликаємо двічі подумати перед тим, як скористатись цими порадами. Так як розбивати утворені внаслідок домашнього прання грудки нам доводиться чи не частіше, ніж прати пуховики.

Ми маємо таку послугу, як «розбивання грудок пуху», але в деяких випадках ми безсилі.

на жаль, врятувати цей наповнювач і розбити такі грудки навіть ми не змогли

Як ваші пуховики чистимо ми

 Виділяється два методи чистки речей, в тому числі і пухових курток: суха і аква-чистка.

Особливість сухої чистки - це відсутність в процесі води. Очищення відбувається в спеціальному барабані з використанням спеціальних засобів, здатних відчистити навіть найсильніші забруднення.

Одна з головних переваг такої чистки - фактура речі залишається незмінною і ніякої деформації не відбудеться.

Аквачистка - це екологічний спосіб видалення плям, в основі якого використання води та потужностей і налаштування спеціальних режимів пральних апаратів. Технологія повністю гіпоалергенна, і підходить для будь-кого.

Для деяких моделей курток можливий варіант виключно ручної чистки, що гарантує збереження пуховика в ідеальному стані без ризику його пошкодження. Очищення вручну здійснюється за допомогою спеціальних миючих засобів, які не зіпсують текстуру тканини. Всі особливо забруднені місця, комір, кишені, манжети наші майстри оброблюють тільки вручну з допомогою плямовивідних засобів.

В хімчистці повністю виключена можливість того, що наповнювач збереться в грудки. 

Ми використовуємо засоби, які точно не зашкодять наповнювачу. І  що важливіше: правильно сушимо речі. 

Перед чисткою ми обов’язково знімаємо з пуховика всю фурнітуру, а те, що неможливо зняти, закриваємо спеціальним текстильним захистом. 

В багатьох курток є ще й манжети та капюшони з хутра, освіжити які можливо тільки в хімчистці.

Щоб пуховик довго слугував, його додатково оброблюють спеціальними засобами, які покращують водовідштовхувальні властивості. Ці ж засоби також захищають одяг від бруду та впливу сонячних променів.

З професійною чисткою пуховик замість 1-2 сезонів збереже свої теплозберігаючі властивості на 5 і більше років. Завдяки збереженню структури пера і пуху, які не деформуються при професійному сушінні.

Зберігання пуховика

Багато хто здійснює помилку -  спаковує куртку в поліетиленовий пакет і ховає її чим подалі. Це може призвести до деформації, і з початком нового сезону доведеться купувати нову куртку. Але як зберігати пуховик правильно?

ВАжливо: приміщення, в якому зберігаються речі, має бути сухим і гарно провітрюватись. Також треба виключити сторонні запахи. Тому ароматизатори для шафи краще повісити подалі від пуховика. Адже наповнювач легко вбирає запахи і гарно зберігає їх.

Якщо дотримуватись цих простих правил та носити куртку бережно, буде достатньо чистити  її раз в сезон. І довірити цю справу краще професіоналам, які акуратно і якісно приведуть до ладу ваші речі.

Тепленькі пуховички дбають про вас весь зимовий сезон, тож віддячуйте їм тим самим - дбайте про них теж.

Несіть в ЦЕХ